Bachs Blomstermedicin

 

En behandling baseret på plante- og blomsterremedier. En hjælp til hverdagens følelsesmæssige ubalancer, som kan være forårsaget af sygdom, chok eller andre former for pludselige ændringer i hverdagen.Bachs blomstermedicin er blomster/planteudtræk af vilde planter. Medicinen fremstilles på baggrund af teorier, der er fremsat i 1930’erne af den engelske læge Dr. Edward Bach. Bach fremstillede i alt 38 forskellige blomsterremedier, hvor hvert remedie svarer til en bestemt følelse hos os mennesker.

Blomsterremedier benyttes, når der er tale om følelsesmæssige ubalancer, der hindrer en normal livsglæde i at udfolde sig. Det kan være følelser som for eksempel jalousi og negativ vrede. Blomsterremedierne løfter personen ud af det negative forløb, så de positive egenskaber igen kan komme til udtryk og være med til at give større livsglæde.

Der bruges to forskellige metoder til at fremstille blomsterremedierne de fleste blomster lægges i rent vand i solskin i nogle timer, mens mere træagtige planter koges en halv times tid. For at konservere præparaterne tilsættes der cognac. Bachs Blomstermedicin hos Kroppens Terapeut

Bachs tese var, at udtræk fra bestemte vilde planter kunne indvirke på den menneskelige psyke og således være med til at afbalancere kroppens energi. Bach var af den opfattelse, at mange somatiske sygdomme har rødder i psykiske eller sjælelige konflikter. Konflikter der blandt andet opstår, hvis man undertrykker eller fortrænger følelser eller personlige eksistentielle behov og ”bevæger sig i forkert retning.” Det er den form for sjælelig eller psykisk ubalance, han mente at kunne afhjælpe med sine blomsteressenser. Essenserne indeholder ifølge Bach en slags energi eller kraft, som kan indvirke på blandt andet angst, manglende selvværd, jalousi, modløshed, fortvivlelse og bekymring. Anvendes endvidere i forbindelse med nervøsitet i forbindelser med eksamener m.m.

Remedierne anvendes ofte i forbindelse med chok og traumer. Dråberne indtages gennem munden, påsmøres huden eller kan dryppes i navlen til påvirkning via solar plexus