Hvordan foregår behandlingen

Holder forbedringen, og kan man forebygge AMD?

Behandlingen består af to ugers intensive behandlinger, 2 behandlinger om dagen, med minimun en times pause imellem behandlingerne, oftest fra mandag- fredag med pause i weekenden, i alt 20 behandlinger. Derefter behandles så længe, der er forbedringer, en dag om ugen i en periode, derefter hver anden uge, for til sidst at behandle en dag om måneden. Ved behandlingen sættes der 6 nåle ad gangen, i henholdsvis tæer, hænder, øjenbryn og knæ. Der sættes IKKE nåle i selve øjnene. Hver behandling varer 30 minutter.

For at forbedringen skal holde og synsresten bevares, viser erfaringen, at man derefter bør have en dobbeltbehandling om måneden.

Hvis patienten bor langt væk, måske i udlandet, behandles der i intensive serier af en eller to ugers varighed, efter behov.

Erfaringen fra klinikker i Tyskland viser, at resultaterne kan overføres til alle andre ”uhelbredelige øjensygdomme”.

Vi anbefaler ligeledes indtag af bestemte vitaminer/mineraler/kosttilskud, som en del af den vedligeholdende behandling, som man selv kan gøre en del af i hverdagen, da amerikanske forsøg har vist, at dette har en gavnlig effekt på afgiftningen af de frie radikaler.

Derudover bliver der instrueret i øjen øvelser, som patienten udfører hjemme efter anvisning.

 

Gør det ondt, og er der bivirkninger?

– Man bør altid også ved øjensygdomme få foretaget en lægeundersøgelse før en akupunktur behandling.

– Der er ikke konstateret nogen bivirkning, heller ikke ved behandling af børn og gravide.

– Der kan dog hos nogle mennesker forekomme nogle fysiske reaktioner efter en akupunktur behandling: Kortvarig træthed, varme hvor man har et problem, ildelugtende urin og afføring samt kortvarig følelse af lethed-/tunghed.

Det er ikke alle, der får en eller flere af disse reaktioner, som forsvinder i løbet af kort tid. Reaktionerne er ufarlige, men et tegn på, at der er startet en proces i kroppen.

– Ja, det kan godt gøre lidt ondt, når nålene isættes, det kan føles som en kortvarig, skarp smerte eller lignende. Smerten forsvinder dog, så snart nålen er i, og smerten bruges som en vejledning om, at nålen er korrekt isat og har ramt punktet, der giver signal til hjernen.