Zoneterapi

Zoneterapi består i tryk og massage af fødderne (eller hænderne) og er en af de hyppigst anvendte alternative behandlingsformer i Danmark. Da bestemte zonepunkter på fødderne korresponderer med bestemte kropsområder og indre organer, kan ubalancer normaliseres gennem bearbejdning af ømme og behandlingsværdige områder på fødderne.

Teorien i zoneterapi bygger på at reflekszonerne er placeret på fødderne, og at disse reflekszoner afspejler organernes tilstand. Ifølge teorien findes nerveender fra de fleste af kroppens organer på fodsålerne. Omkring disse nerveender kan der dannes krystaller, og det kan belaste hele kroppen. Imidlertid kan zoneterapi på reflekspunkterne fjerne aflejringerne i vævet, og kroppens balance kan dermed genoprettes.

 

Har du nogen spørgsmål? Du er velkommen til at kontakte mig.

Kontakt

Fodsålens 10 zoner

I zoneterapi inddeles kroppen i 10 zoner fra fodsålen op til hovedet. Reflekszonerne på venstre fod er relateret til venstre kropshalvdel, mens reflekszonerne på højre fod er relateret til højre kropshalvdel. Hvis kroppens energi på den ene eller anden måde er blokeret, er det muligt for zoneterapeuten at mærke, i hvilke reflekszonen er blokeret. Ved at massere disse reflekspunkter kan zoneterapeuten frigøre helende energi. Ved at mærke blokeringer i den enkelte reflekszone kan zoneterapeuten slutte sig til karakteren af den ubalance, som personen lider under. Terapeuten kan mærke blokeringerne som en slags små gryn i foden eller som spændinger i fodens væv.

Zoneterapi

Hvordan foregår behandlingen?

En zoneterapi behandling foregår ved trykbehandling på føddernes under- og overside samt på ankler. Ved at vurdere ømheden i reflekszonen og vævets tilstand får zoneterapeuten et indtryk af ubalancer i kroppen. Reflekszonerne afspejler tilstanden i det tilhørende organ.

Zoneterapi benyttes af mennesker i alle aldre, som ønsker at bevare, fremme eller genoprette sundhed og livskvalitet.

Terapien anvendes ofte ved led- eller muskelsmerter, stress, kredsløbssygdomme, fordøjelsesproblemer, allergier, luftvejslidelser, hormonelle lidelser, urinvejdslidelser, øre- og øjenlidelser, virusinfektioner, hovedpine, migræne, idrætsskader og som smertelindring og véstimulation under fødsel.

Hvorfor zoneterapi?

Zoneterapi kan være til stor hjælp for dig, hvad enten du har kroniske eller akutte problemer med dit helbred, eller du bare søger en metode, der kan fjerne spændinger og give velvære.
Skønt der er visse ligheder mellem zoneterapi og akupunktur, er det karakteristisk zoneterapien, er der aldrig anvendes nåle. I stedet bruges der ganske enkelte faste tryk med fingrene på de bittesmå reflektspunkter, der findes på og tæt ved fødderne. På den måde stimuleres forskellige områder af kroppen.

Zoneterapi er en fuldstændig risikofri behandlingsform, og den er desuden meget afspændende og behagelig.

Formålet med behandlingen er at normalisere kroppens funktioner, at bidrage til at mindske spændinger og lindre stress samt at forbedre nervernes funktion og øge blodstrømmen gennem hele kroppen.

Zoneterapiens succes med at behandle lidelser som rygsmerter og spændingshovedpiner er særdeles opmuntrende. Hvis du f.eks gennemgår en turbulent periode i dit liv, en tid, der skaber spændinger i dig og gør dig ængstelig, kan zoneterapien give dig den støtte, som du behøver for at kunne møde din situation på en mere positiv måde.

u

Principperne

Formålet med zoneterapi er at fjerne de tre negative faktorer, der indgår i sygdomsprocessen:

– Blokering
– Inflammation
– Spænding

Der kan opstå uønsket vækst i et blokeret område på grund af ansamlinger.

Inflammationer er betændelsestilstande som tyktarmskatar, bronkitis og bihulebetændelse, og spændinger forårsager, at immunforsvarets effektivitet formindskes.

Formålet med zoneterapibehandlinger er primært at forbedre blodcirkulationen og at støtte kroppen ved at forøge udskillelsen af affaldsstoffer, så mængden af giftsttoffer ikke får mulighed for at nå skadeligt høje niveauer i leveren, nyrerne og tarmene.

Zoneterapi kan desuden hjælpe med til at forhøje tolerance overfor smerter ved at stimulere frigivelsen af endorfiner – kroppens eget smertestillende middel – fra hypofysen til blodet. Men den bedste virkning af zoneterapi får man ved at behandle hele kroppen i stedet for at behandle særlige lidelser. På den måde stimulerer behandlingen alle kroppens funktioner og støtter den naturlige helbredelsesproces, så den foregår hurtigere og mere effektivt.

De fleste mennesker prøver alle former for konventionel behandling – sådan medicin, fysioterapi, operationer osv – før de, ofte som den sidste udvej, prøver at finde lidt lindring gennem en alternativ behandlingsform som zoneterapi. Det er ganske forbløffende, at en patient i årevis uden vrøvl tager den medicin, som lægen ordinerer, selv om den ikke giver nogen synderlig bedring, og derpå forventer, at zoneterapi kan tilvejebringe et perfekt succesfuldt resultat efter bare 2-3 behandlinger.

Sandheden er, at det varede et stykke tid, før dit helbred brød sammen – der er ingen, der bliver kronisk syg på én nat – og derfor vil din krop nu behøve tid til at bringe sig selv tilbage til en tilstand, der igen er i harmonisk balance.

Har du nogen spørgsmål? Du er velkommen til at kontakte mig.

Øjenirritation

Kære Karen!

Tusind tak for behandlingen i tirsdags. Jeg gik derfra som et “næsten” helt nyt menneske. Min irritation i øjnene var næsten forsvundet. Mine ben føltes meget lette, ligesom jeg svævede af sted, når jeg gik. Alt i alt en rigtig positiv oplevelse.

Jørgen, København

Smerterne forsvandt

Jeg er en kvinde på 52 år, som blev opereret for brystkræft i 2006 og blev opereret for en hjernetumor i 2010. Hjernetumoren var forbundet med voldsom smerte, især i kæbe og bag det ene øje…..

Gitte Edelslund

Slidgigt

Jeg er en kvinde på 54 år, der for ca. 1½ år siden har fået konstateret slidgigt i nakken. Jeg har siddet på kontor i mange år, og fik oftere og oftere hovedpine, som blev værre og…

Lis Ø. Skov, Odense

Skinnebensbetændelse

“Jeg har i de sidste år været meget plaget af skinnebensbetændelse. Da jeg elsker at løbe, har jeg ikke ville følge rådene om at holde pause i x antal måneder. Jeg har stort set prøvet alt hvad der fandtes på nettet af anbefalinger etc.
Alligevel kom betændelsen tilbage kort….

Louise, 24 år

Følgevirkninger efter blodprop!

Kære Karen..
3. juledag i 20 10 faldt jeg om herhjemme med en blodprop i hjertet. Herved slog jeg hovedet og fik en blødning mellem hjernehinderne, og så vågnede jeg op på hospitalet og blev opereret i hovedet. Bagefter…..

Hekseskud - av min ryg...

Onsdag den 8. februar 2012 fik jeg en pludselig opstået smerte i lænden, så voldsom at jeg ikke kunne gå/stå uden stærke smerter. Min kiropraktor konstaterede et “hekseskud”. Fredag morgen kom jeg ind til Karen i en noget foroverbøjet stilling, og fik min første….

Kvinde, 55 år

Læge kureret for migræne!

I flere år har jeg haft tendens til migræne. Jeg har forsøgt mange typer behandling, dog uden vedvarende effekt. De sidste år har jeg gået jævnligt til behandling hos Karen og det har hjulpet. Jeg er stort set migræne-fri nu. Og når jeg så alligevel er ude ved Karen, så ordner hun også lige mine svedeture, mine knæ som giver smerter efter løbeturen eller andre skavanker.

Tusinde tak for din store hjælp Karen.

Hilsen Helle, Praktiserende læge

Lungecancer patient

Som lungecancer-patient havde jeg mange dårlige dage efter hver gang kemo, ca. en uge ned af bakke med ingen energi. Jeg sov 8-10 timer, stod så op for at gå i bad for derefter at gå i seng igen og sove 4…

En meget tilfredsnålepude. Finn, Odense.

En ung piges succes historie

Jeg vil gerne dele min store succes historie.

Jeg har en sygdom som lægerne efter 10 års gætterier og forskellige medikamenter, stadig ikke kan diagnosticerer. Jeg er en ung pige på 23 der gerne vil have noget ud af mit liv men før jeg mødte Karen og prøvede akupunktur, var det ikke en mulighed. jeg kastede op hver….

Line Lund Hansen

Fra allergi til fornyet energi

Jeg, en kvinde på 52 år, blev i sommeren 2013 pludselig ramt af en voldsom allergi. Jeg er naturmenneske og cykler dagligt i skov og mark på min Mountainbike, men pga. en pludselig opstået høfeber, tappede turene i naturen al min energi.  Jeg kunne til sidst kun passe mit job og måtte hver dag…

Karin Becker

Farvel til astma efter 25 års kamp!

Needles and pins – en succeshistorie om dårlige lunger og sylespidse nåle.

10 år gammel får jeg konstateret astma og har i de sidste 25 år levet med en utroligt svingende og utroligt svingende behandlet astma.Jeg har prøvet et utal af præparater for blot at konstatere at det aldrig rigtigt hjælper og at jeg f.eks hver eneste gang jeg bliver en smule forkølet bliver lagt helt ned, ofte med en lungebetændelse i kølvandet….

Læge med sund skepsis fik kureret migrænen!

Som læge har jeg en sund skepsis overfor alternative behandlingsmetoder, men da min migræne tog overhånd og viste tænder med et anfald hver anden uge, der kunne koste 2 arbejdsdage i min klinik, spidsede jeg ører, da jeg mødte Karen Saxtoft, der uden omsvøb erklærede, at..

Det er lykkedes at forbedre synet trods AMD

Ved akupunkturbehandling hos Karen Saxtoft, har jeg i løbet af et par år kunne
fastholde synet, så jeg i dag med lup kan læse og se fjernsyn. Mit syn var ellers aftaget/blevet forringet, således at lige streger på et stykke papir var blevet skæve. Nu ser jeg stregerne lige igen, og jeg læser avisen hver dag ved hjælp af en lup.

Ilse Christensen

Jette fik brudt ondsindet hovedpine, og nyder nu livet og løbeturene!

For 3 år siden begyndte et optræk/mærkelig hovedpine op til og under menstruation. Lægen sagde det kun kunne forklares ved hormonelle forandringer. Jeg skulle ikke have piller for det.  For 2 år siden blev det meget værre og jeg begyndte…

Spændingshovedpine og muskelsmerter på flugt

Det er et mirakel. Jeg har haft spændinghovedpine og muskelsmerter i tre måneder. Smerterne har forstyrret min nattesøvn og har tappet mig for energi i hverdagen. Efter en time i Karens kyndige hænder i går, kan jeg i dag mærke forskellen i en sådan grad, at jeg dårligt selv begriber det.

Af hjertet tak, Karen, du er min yndlings “hekse” doktor!
Jeg kommer igen fredag.

– Kim Hansen

Hvorfor kravle, hvis man kan gå - uden smerter!

Jeg giver Karen alle de stjerner der findes.

Hele mit liv har jeg haft migræne og tilhørende spændingsh ovedpiner. Er aldrig totalt hovedpinefri. Senere er der så tilkommet iskiasprob lemer, kronisk spændte muskler, seneknuder , – ja, jeg kunne blive ved. Har fået 3-4 behandling er hos Karen. Allerede efter 1 behandling havde jeg 2 perioder, hvor jeg…

– Kirsten Tøstesen Borbely

Maratonsvømmers erfaringer med epo akupunktur!

Jeg har som åbentvands / marathon svømmer haft rigtig stor glæde og gevinst ved at benytte mig af EPO akupunktur i forbindelse med deltagelse i stævner, og ved ekstrem langdistance og marathon arrangementer. Det er overraskende effektivt at opleve hvordan kroppen på magisk, men naturlig vis får tilført et ekstra gear – det sker….

Jeanette Demuth

Ansigtslammelse i højre side...

Jeg er en kvinde på 44 år, som søndag d. 17 maj 2015 vågnede med lammelse i højre side af ansigtet. Jeg konsulterede samme dag vagtlægen, og efter at være blevet undersøgt af 3 læger, var konklusionen at jeg hverken havde haft en blodprop eller blevet bidt af en flåt, men havde fået en virus på ansigtets bevægelsesnerve. Jeg påbegyndte…

Fantastisk oplevelse

Fantastisk oplevelse og følte mig lettere og smertefri i timerne efter behandlingen.
Har allerede bestilt tid til næste uge og glæder mig til at genopleve følelsen af velvære, ro og at være fuldstændig afslappet.

– Marianne

Kan SÅ KLART anbefale dette sted

Kan SÅ KLART anbefale dette sted .. Fra man kommer ind og bliver mødt af det sødeste varme menneske .. Omgivelserne er fantastiske og i sig selv næsten oplevelsen værd .. NU det faglige – karen er SÅ kompetent & dygtig og har hjulpet mange gange !! Hun er altid opdateret med det nyeste !!

Med største respekt & tak herfra
PS et sted man glæder sig til at komme igen !!!

– HC Banke

Fantastisk behandling

Jeg var så heldig at få et gavekort til behandling hos Kroppens Terapeut. Jeg havde aldrig prøvet akupunktur før og havde ikke selv overvejet det som behandling i mit stressforløb. Efter første behandling gik jeg derfra med….

– Linda Lilholt

Jeg fik en god og venlig behandling mod..

Jeg fik en god og venlig behandling mod min øjensygdom. Det er ikke som på et sygehus men det havde jeg heller ikke brug for denne gang.

– Troels